Sabine

Over een koekje van eigen deeg gesproken

Kletskoppenfans kennen de struggle: je wilt een kletskop, maar het koekje is zo dun dat je niet voldaan bent. Voor je het weet heb je het hele pak verslonden. Zin in nóg meer kletskoppen? Dan kun je ze gelukkig zelf heel erg makkelijk maken.

Dit heb je nodig:

  • 30 gram boter
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 20 milliliter melk
  • Snufje kaneel
  • Snufje zout
  • 30 gram blanke amandelen
  • 50 gram bloem

Zo maak je het:

  • Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en meng dit met de basterdsuiker. Voeg daarna de melk toe en roer het goed.
  • Hak de amandelen in kleine stukjes en voeg dit toe aan je botermengsel. Roer ook het zout en kaneel door het beslag. Meng daarna ook het bloem door je mengsel.
  • Gebruik twee dessertlepeltjes om hoopjes van het beslag te maken. Leg de hoopjes op een met bakpapier beklede pakplaat. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte tussen de koekjes zit. De kletskoppen lopen flink uit wanneer ze eenmaal in de oven zitten.
  • Bak de koekjes vervolgens in tien minuutjes gaar op 220 graden. Laat ze een paar minuten afkoelen wanneer je ze uit de oven haalt, zodat ze niet breken.

Gek op koekjes? Dan loopt het water je misschien ook wel in de mond van de volgende recepten:

Zo maak je zelf bitterkoekjes
Eens proberen: carrot cake koekjes
Heerlijk recept voor chocolade pepermuntkoekjes

Bron: Laura’s BakeryBeeld: Wikimedia commons, Teunie