Desy

Dit heb je nodig:

  • 3 rode appels, geschild en in blokjes geschreven
  • 3 eetlepels suiker
  • 1/2 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 100 gram pepernoten
  • 1 ei
  • muffinvorm

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de appels en snijd deze in kleine blokjes. Doe de stukjes appel in een kom en strooi hier de suiker, de vanillesuiker en de koekkruiden eroverheen. Meng goed door elkaar. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en snijd van ieder plakje een stukje af zodat je een vierkant plakje bladerdeeg krijgt. Bewaar de afgesneden reepjes! Leg deze vierkante plakjes in de muffinvorm en doe hier het appelmengsel in. Bedek met pepernoten. Neem de afgesneden reepjes en snijd deze in dunnere plakjes. Maak hiermee een raster over elk klein appeltaartje. Klop een ei op in een kommetje en bestrijk hiermee de appeltaartjes. Bak de appeltaartjes in 20 minuten gaar en laat ze op een rooster afkoelen. Eet smakelijk!


Pagina 2/2

Beeld: Videostill