Ingrediënten
  • 400g spaghetti
  • 500g rundergehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 wortels, in kleine blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes (400g)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 glas rode wijn (optioneel)
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 laurierblad
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)
Lisa Pover
30-40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 400g spaghetti
  • 500g rundergehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 wortels, in kleine blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes (400g)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 glas rode wijn (optioneel)
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 laurierblad
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)

Er zijn maar weinig gerechten die zo iconisch zijn als een klassieke pasta bolognese. De geur van zacht gestoofde groenten, rijk gekruid gehakt en tomaten die langzaam samenkomen in een hartige saus, is het soort comfort food waar je meteen aan denkt bij een gezellig diner. Dus trek de pannen tevoorschijn, want dit is de ultieme versie van een tijdloze favoriet!

Bereiding:

  1. Pasta koken: Kook jouw favoriete pasta (bijvoorbeeld penne, maar spaghetti of farfalle kan ook) in een grote pan met gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.
  2. Bolognese saus maken:
    • Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de ui, knoflook, wortel en bleekselderij op middelhoog vuur totdat ze zacht zijn (5-7 minuten).
    • Voeg het gehakt toe en bak het rul totdat het bruin is.
    • Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee (1 minuut).
    • Voeg de tomatenblokjes, rode wijn (indien gebruikt), Italiaanse kruiden en het laurierblad toe. Breng op smaak met zout en peper.
    • Laat de saus ongeveer 20-30 minuten sudderen op laag vuur, zodat de smaken goed mengen en de saus indikt.
  3. Serveren: Verdeel de gekookte pasta over de borden en schep de bolognesesaus erover. Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas voor extra smaak, als je wilt.Beeld: AdobeStock