Sanne
30 + 30 min. wachttijd min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 170 gram ongezouten boter, gesmolten
  • 250 gram witte basterdsuiker
  • 2 grote eieren
  • 125 gram pure chocolade, gesmolten
  • 100 gram meel
  • 30 gram cacaopoeder 
  • 1 theelepel zout
  • 12 KitKats
  • 5 gebroken KitKats 

Een heerlijke combinatie van knapperige KitKats en smeuïge brownie 

Dit recept is een ware droom voor chocoladeliefhebbers. De combinatie van een smeuïge brownie en knapperige KitKat is ontzettend lekker. Heel gezond is het niet, maar voor een cheat day is het perfect. En tegen een extra dosis chocolade zeggen wij nooit ‘nee’. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de brownies: 

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Doe de gesmolten boter in een kom.
  • Voeg de basterdsuiker toe en mix tot een glad geheel. 
  • Breek twee grote eieren in het mengsel en mix opnieuw tot een glad geheel. 
  • Voeg de gesmolten chocolade toe en mix tot een geheel. 
  • Doe het meel, zout en de cacaopoeder in een zeef en zeef boven het mengsel. Roer goed door met een spatel. 
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier. 
  • Schep ongeveer de helft van het chocolademengsel in het bakvorm en verdeel gelijkmatig over de bodem. 
  • Maak een tussenlaag met 12 hele KitKats.
  • Voeg de rest van het beslag toe en strijk glad met een lepel. 
  • Verkruimel 5 KitKats in kleinere stukjes en verdeel over de bakvorm. 
  • Zet 20-25 minuten in de oven. 
  • Haal de bakvorm uit de oven en laat afkoelen. 
  • Zet nog even in de koelkast voor een extra zachte fudge textuur. 
  • Geniet ervan! 

Lees ook: Huh? Deze bijzondere nieuwe KitKats vind je nu bij je supermarkt

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Fitwaffle Ktichen | Beeld: Videostill YouTube Fitwaffle Ktichen