Om je vingers bij af te likken
Een zelfgemaakte brownie is al een zalige lekkernij. Combineer dit eens met KitKat én Baileys en je hebt een hapje hemel. Ideaal als traktatie in het weekend!
Met wie wil jij dit binnenkort wel maken?
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Hoe maak je de KitKat-Brownies?
- Smelt de chocolade au bain-marie en laat afkoelen.
- Vet een Browniebakvorm in (20cm x 20cm) en verwarm de oven voor op 180 °C.
- Doe de eieren in een kom en voeg de kristalsuiker en lichtbruine suiker toe. Klop met een handmixer tot een geheel.
- Voeg de gesmolten boter toe en roer door het mengsel.
- Doe de bloem en cacao bij het beslag en meng dit toe een geheel met de handmixer.
- Voeg de gesmolten chocolade toe en roer door elkaar.
- Schenk de Baileys en melk erbij en roer opnieuw goed. Wil je geen alcohol gebruiken? Vervang de Baileys dan door 90 milliliter volle melk of chocolademelk.
- Doe de helft van het browniebeslag in een browniebakvorm. Breek de reepjes van de 6 KitKatrepen van elkaar en verdeel over het beslag.
- Giet daarna het overgebleven beslag over de KitKat-vingers en verdeel hierover de verkruimelde KitKat-repen.
- Bak de brownie 40 minuten.
- Snijd 9 stukken uit de brownie. Geniet ervan!
Lees ook: Cheesecake met witte chocolade, Baileys en Maltesers
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Sweeten | Beeld: videostill