Champignonsaus en kip zijn een gouden duo
We pakken vandaag uit door in plaats van kipfilet voor kippendijen te kiezen. Extra mals, extra lekker én extra makkelijk te bereiden. Kippendijen worden niet snel droog, waardoor dit gerecht onmogelijk kan mislukken. Serveer ‘m op een bedje van spaghetti en drink er een goed glas witte wijn bij. Wedden dat jouw avond niet meer stuk kan!
Eet smakelijk!
Zo maak je de kippendijen in champignonsaus:
- Voeg de bloem in een kom en meng dit met een flinke snuf peper en zout. Bedek vervolgens de kippendijen met het bloemmengsel.
- Voeg een klontje boter en een lepel olijfolie in een koekenpan. Bak hier de kippendijen aan beide kanten ± 5 minuten, haal vervolgens uit de pan. De kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn, maar wel een beetje bruin.
- Snijd de champignons in partjes. Voeg opnieuw een klontje boter in de ‘vieze’ pan en bak de champignons samen met de gehakte knoflook en een snuf zout. Voeg na een aantal minuten de wijn, kippenbouillon, gehakte peterselie en slagroom toe. Leg vervolgens de kippendijen in de saus. Laat dit voor ± 10 minuten staan. Schep af en toe wat saus over de kippendijen.
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
- Serveer de kippendijen op een bedje van pasta en giet hier nog wat extra saus overheen.
- Eet smakelijk!
Lees ook: Zo maak je gnocchi met kip en parmezaanse kaas uit de oven
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish