Hier ga je toch spontaan van watertanden?
Draai jij je neus niet weg voor een lekker stukje kip? Dan is dit recept voor kippendijen met romige champignonsaus echt iets voor jou. Zonder te veel kunst- en vliegwerk flans je dit gerecht in elkaar.
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Zet een grote koekenpan (die ook bestendigd is voor de oven) op middelhoog vuur en doe hier de boter en twee eetlepels olijfolie in. Voeg de champignons en snufje zout toe zodra de boter schuimt. Laat dit vijf minuten opstaan en roer regelmatig.
- Voeg de sjalotjes toe en blijf roeren tot de champignons goudbruin zijn. Doe de champignons en roerei even in een apart kommetje en veeg de pan schoon.
- Verwarm de oven voor op 165 graden.
- Zet de koekenpan weer op middelhoog vuur. Gebruik de overgebleven eetlepel olijfolie om de kip mee in te smeren en gebruik een snufje peper en zout om ze te kruiden. Doe ze daarna in de koekenpan met de huidkant naar beneden. Laat de kip 10 tot 12 minuten garen tot het goudbruin is. Giet daarna het vrijgekomen vet af en draai de kip om. Voeg dan ook de wijn, tijm en bouillon toe.
- Zet de koekenpan in de oven en bak 5 tot 6 minuten.
- Doe de kip daarna op een bord en zet de pan weer op middelhoog vuur. Doe de champignons en room in de pan en verwarm twee minuten. Serveer de kip daarna met de champignonsaus.
Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Good Housekeeping | Beeld: videostill