redacteur
40 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 900 gram kippendijen
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel grove dijon mosterd
  • 2 eetlepels honing
  • 6 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/4 theelepel chilivlokken

Hiermee maak je indruk op je gasten

‘Kip, het meest veelzijdige stukje vlees.’ Je kent de slogan vast wel uit de reclame. Het is een uitspraak waarmee wij alleen maar kunnen instemmen. Met kip kun je namelijk alle kanten op en wij raken er dan ook nooit op uitgekeken. Pasta’s, salades of wokgerechten met kip: het is allemaal even lekker. Laatst doken we de keuken in om deze kippendijen in honingmosterdsaus te maken. Een heerlijk maaltje, waarvan we het recept graag  met je delen!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de kippendijen in honingmosterdsaus:

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Leg de kippendijen in een kom en breng ze op smaak met zout en peper.
  • Maak de saus. Doe hiervoor de olijfolie, dijon mosterd, honing, knoflook en chilivlokken in een kom en meng goed.
  • Giet de honingmosterdsaus over de kippendijen.
  • Leg de kippendijen in een ovenschaal, samen met de achtergebleven saus. Bak de kippendijen 35 minuten in de oven.
  • Leg de kippendijen op de borden en dek af met wat aliminiumfolie. Laat 10 minuten staan en verwijder dan de folie.
  • Serveer en eet smakelijk!

Lees ook: Recept: kip met champignons in kruidenroomsaus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Jo Cooks | Beeld: Videostill