Ingrediënten
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 30 gram boter
  • Kwart theelepel allspice kruiden
  • Kwart theelepel nootmuskaat
  • Halve theelepel witte peper
  • 1 theelepel zout
  • 75 gram panko broodkruimels
  • 500 gram kipgehakt
  • 1 ei
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels patentbloem
  • 240 milliliter kippenbouillon
  • 240 milliliter room
  • 1 theelepel mosterd (of meer naar smaak)
  • 1 theelepel mosterd (of meer naar smaak)
  • 1 handje verse peterselie
Sabine
35 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 30 gram boter
  • Kwart theelepel allspice kruiden
  • Kwart theelepel nootmuskaat
  • Halve theelepel witte peper
  • 1 theelepel zout
  • 75 gram panko broodkruimels
  • 500 gram kipgehakt
  • 1 ei
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels patentbloem
  • 240 milliliter kippenbouillon
  • 240 milliliter room
  • 1 theelepel mosterd (of meer naar smaak)
  • 1 theelepel mosterd (of meer naar smaak)
  • 1 handje verse peterselie

Gek op de balletjes van IKEA? Dan vind je dit gerecht waarschijnlijk heerlijk!

De meeste gehaktballetjes draait men met rundvlees of varkensvlees, maar ook kipgehakt leent zich perfect om heerlijke gehaktballetjes mee te maken. De kipgehaktballetjes in dit recept zijn rijk van smaak en zwemmen in een romige, smaakvolle mosterdsaus.

Gebruikers van de mobiele versie van de website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verhit 10 gram boter in een ruime koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak tot de ui glazig is en voeg daarna de all spice, nootmuskaat, witte peper, zout en panko toe. Roer goed en zet daarna het vuur uit.
  • Meng het kipgehakt en het ei met elkaar en voeg daarna het pankomengsel toe. Gebruik daarna je handen om er balletjes van te maken die net iets groter zijn dan een golfbal.
  • Doe in dezelfde koekenpan de olijfolie en bak hierin de gehaktballetjes bruin aan alle kanten. Haal ze uit de pan en zet apart.
  • Doe in dezelfde pan de overgebleven boter. Voeg de bloem toe zodra de boter gesmolten is en roer. Kook totdat de roux lichtbruin wordt. Voeg daarna al roerend, beetje bij beetje, de kippenbouillon toe. Schenk daarna ook de room in de pan, samen met de mosterd, worchestershiresaus en eventueel zout naar smaak. Breng aan de kook.
  • Doe de gehaktballetjes weer terug in de pan en laat 7 minuten opstaan. Draai de balletjes regelmatig om.
    Serveer de balletjes met wat verse peterselie.

Lees ook: Lifehack: op deze manier krijg jij meer ijs bij IKEA

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Recipe 30 | Beeld: Videostill YouTube Recipe 30