Heerlijk romige en zachte kipfilets met pesto uit de oven!
Een kipfiletje bakken is zo gedaan: een beetje zout en peper eroverheen en hoppa, in de pan. Lekker natuurlijk, maar op den duur ook wel een beetje saai. Je kunt namelijk zoveel meer met je stukje vlees doen! Neem nu dit heerlijke recept voor kipfilet in een pestosausje.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 4 kipfilets
- zout en peper
- 225 gram groene pesto
- 1 bol mozzarella kaas, in plakjes (houd je van kaas, dan kun je altijd meer toevoegen)
Zo maak je het:
- Verhit de oven voor op 190 graden. Haal al het witte van de kipfilets af en snijd ze dan in de lengte in 2 of 3 stukken. Vet een ovenschaal in met bakspray en verspreid dan de helft van de pesto over de bodem.
- Leg de kipfiletrepen over de pesto heen en verdeel dan de andere helft van de pesto eroverheen. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de kip 25 tot 30 minuten in de oven.
- Haal de folie van de ovenschaal af en verdeel de mozzarella over de kipfilet. Doe terug in de oven -ditmaal zonder folie- en bak nog 5 minuten. Doe de oven daarna uit en laat de ovenschaal er nog 5 minuten in staan, zo bruint de kaas een beetje.
- Serveer warm en met bijvoorbeeld rijst, aardappelschijfjes of een frisse salade.
Lees ook: Deze vegetarische, romige pasta-ovenschotel is om je vingers bij af te likken
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Kalyn’s Kitchen | Beeld: videostill