Lekker dat het is!
Kipfilet is niet alleen lekker, maar het is ook nog eens rijk aan eiwitten. Reden genoeg dus om regelmatig kipfilet te eten. Er zijn tig manieren om de kipfilet te bereiden. Dit keer maakten wij de kip met een Franse, romige mosterdsaus.
Om je vingers bij af te likken.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verhit olijfolie in een grote, ovenbestendige koekenpan op een middelhoog vuur.
- Breng de kipfilets op smaak met zout en peper en leg ze in de pan. Bak de kipfilets aan beide kanten 6 tot 8 minuten.
- Schep de kipfilets uit de pan en zet apart.
- Doe de sjalot in dezelfde pan en bak 3 minuten. Roer af en toe door.
- Voeg de droge witte wijn toe en roer door, laat 3 minuten staan.
- Schenk de kippenbouillon erbij en voeg de grove mosterd toe. Roer goed door.
- Breng aan de kook en draai het vuur uit.
- Schep de kipfilets in de pan en zet de pan 15 minuten in de oven. Heb je geen ovenbestendige pan? Schenk de bouillon dan in een ovenschaal en doe de kip daarin.
- Haal de kipfilet na de 15 minuten uit de pan en zet de pan weer op het vuur. Doe ovenwanten aan, want de pan is ontzettend heet! Als je een ovenschaal hebt gebruikt moet je de bouillon voorzichtig weer in de pan schenken en de kipfilets eruit halen.
- Voeg de Franse mosterd toe en roer door tot alles goed is vermengd.
- Laat 2 minuten sudderen. Haal de pan van het vuur en voeg een royale scheut slagroom toe en roer opnieuw door.
- Serveer de kipfilets met de mosterdsaus. Geniet ervan!
Ook lekker: Gevulde kaiserbroodjes met ham en ei
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!
Bron: The Kitchn | Beeld: Videostill The Kitchn