Lekker voor vanavond
Kip alleen is al erg lekker, maar bereid het in een romige saus met champignons en je hebt een gerecht dat velen hemels vinden. Dit gerecht met kipfilet is koolhydraatarm, maar kun je uiteraard ook eten met pasta of rijst.
Hiervoor mag je ons ’s nachts wakker maken!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Wat moet je doen?
- Snijd de kipfilets in de breedte doormidden en breng de stukken op smaak met knoflookpoeder, oregano, zout en peper.
- Verhit de boter en olijfolie in een grote koekenpan op een middelhoog vuur en leg de kipfilets erin. Bak beide kanten zo’n 5 tot 6 minuten.
- Haal de kipfilet uit de pan en zet apart.
- Doe de champignons in dezelfde pan en bak ze 2 tot 3 minuten en voeg de ui toe. Bak 1 minuut mee.
- Draai het vuur laag en voeg de slagroom, parmezaanse kaas en verse kruiden toe. Laat de saus inkoken en breng eventueel op smaak met wat extra zout en peper.
- Doe de kip terug in de pan en bak nog zo’n 2 minuten mee.
- Serveer met een salade, rijst of pasta.
- Geniet ervan!
Ook lekker: Pasta pesto met kip en groene asperges
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Gimme Delicious | Beeld: Videostill