Christel

Je zult ervan smullen!

Kip tikka masala is in Engeland niet aan te slepen. Hoewel het een Indiaas gerecht is, is het uiterst populair bij onze overzeese buren. Wellicht is het kipgerecht zo geliefd bij de Engelsen omdat de spijs de smaakpapillen streelt of om het feit dat het zo makkelijk is om te maken.

Wat heb je nodig voor vijf porties?

  • 30 milliliter olijfolie
  • 15 gram boter
  • 2 uien, in stukjes gesneden
  • 3 eetlepels kip tikka masala pasta
  • 200 milliliter water
  • 1 rode peper, in stukje gesneden
  • 4 kipfilets, in blokjes van 2,5 centimeter gesneden
  • 200 gram gesneden tomaten
  • 30 gram tomatenpuree
  • 1 eetlepel mango chutney
  • 75 gram slagroom
  • 75 gram yoghurt
  • Gesneden koriander voor het serveren (optioneel)

Wat moet je doen?

  • Verhit de olie en boter in een pan en voeg de uien en het zout toe. Bak dit tot de uien zacht en goudbruin zijn.
  • Voeg de tikka masala pasta en de pepers toe en bak dit 5 minuten, blijf ondertussen af en toe roeren. 
  • Leg de kip in de pan en roer dit goed door de pasta.
  • Voeg na drie minuten de tomaten, tomatenpuree en water toe en zet een deksel op de pan. Laat het geheel sudderen voor 15 minuten, roer af en toe.
  • Roer daarna de mango chutney, slagroom en yoghurt toe en roer dit tot een geheel. Laat het geheel nog even sudderen.
  • Serveer de kip tikka masala met wat blaadjes koriander  en eet het met basmati rijst of naanbrood.

Probeer ook:

Bron: BBC Good Food | Beeld: videostill