Ook lekker als losse snack
Teriyakisaus komt uit de Japanse keuken, maar is ook in Nederland zeer geliefd. Dit recept is dan ook perfect als je een keer snel én lekker wilt koken. Een bord rijst met heerlijke kipgehaktballetjes in teriyakisaus staat binnen mum van tijd op tafel. De balletjes zijn overigens ook lekker om als losse snack te serveren.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet deze apart.
- Doe alle ingrediënten voor de kipgehaktballetjes in een kom en mix de ingrediënten door elkaar, totdat alles goed gemengd is.
- Gebruik een ijsschep of een lepel om een kleine hoeveelheid gehakt uit de kom te scheppen. Rol er een klein balletje van met je handen en leg ze op de bakplaat.
- Bak de balletjes 20-25 minuten in e oven, tot ze lichtbruin zijn en de kip gaar is.
- Bereid ondertussen het glazuur Giet sojasaus, rijstazijn, sesamolie, honing, sriracha, knoflook, gember en bruine suiker in een sauspan.
- Zet de pan op middelhoog vuur en roer tot de suiker is opgelost.
- Meng de maïzena en het water tot een geheel en giet dit bij het glazuur in de pan. Roer dit ongeveer 5 minuten goed door elkaar, tot de saus is ingedikt.
- Voeg de gehaktballetjes toe aan de sauspan en bedek ze gelijkmatig met de teriyakiglazuur.
- Serveer de kip-teriyakiballetjes met rijst of serveer als losse snack. Garneer eventueel met lente-uitjes en sesamzaadjes.
- Geniet ervan!
Ook lekker: Tover je bloemkool om tot heerlijke Teriyaki hapjes uit de oven
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Videostill