Robby

Deze pittige kip Piri Piri is om je vingers bij af te likken

Door de neutrale smaak van kip kan je er werkelijk alle kanten mee op. Braden, bakken, grillen: alles is mogelijk. Je kan het zo heftig of simpel kruiden en marineren als je wil, heb je bijvoorbeeld deze marinade met Licor 43 al eens geprobeerd? Een kipgerecht waar je eigenlijk ook niet de fout mee in kan gaan is Portugese kip Piri Piri.

Deze pittig gekruide kip is makkelijk om te maken en een echte smaakexplosie.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

Zo maak je het: 

  • Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in stukjes.
  • Doe het rasp, sap, de paprikapoeder, rode peper, knoflook, oregano, olie, azijn en het zout in de keukenmachine. Pureer in 30 sec. tot een gladde saus.
  • Verwijder het elastiek van de kip. Snijd de rug doormidden. Bestrijk de binnen- en buitenkant met de helft van de saus. Leg de helften met de platte kant naar beneden in de braadslee. Zet 2 uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verhit de grillpan en gril de kip rondom 5-10 min. Zet de braadslee met water onder in de oven.
  • Leg de kip op het rooster erboven. Bak ca. 45 min. Bestrijk na 20 min. met de rest van de piri piri-saus.
  • Serveer met rijst en frisse salade, eet smakelijk!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Allerhande | Beeld: Pexels