Kip pilav is makkelijk en lekker om te maken!
Heb je een drukke dag achter de rug en vertik je het om nog eens lang in de keuken te staan om jezelf een lekker maal te bereiden? Dan is kip pilav precies wat je zoekt! Dit simpele gerecht heb je namelijk al binnen een halfuurtje op tafel staan. Daarnaast is kip in zoetzure saus met vruchten natuurlijk een gouden combinatie. Dus waar wacht je nog op, aan de slag!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Kip pilav
Dit (bij)gerecht komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten, India, Perzië en Centraal Azië. Meestal wordt deze kip in zoetzure saus geserveerd met rijst die eerst wordt gefruit in olie en vervolgens onder toevoegen van bouillon gaar wordt gesmoord. Afhankelijk van de landstreek worden er bepaalde kruiden, groenten, peulvruchten en vlees aan de pilav toegevoegd. Het woord ‘pilav’ is waarschijnlijk afkomstig van het Oud-Perzische woord ‘pilau’, wat rijst betekent. In Turkije wordt de schotel die men dagelijks nuttigt ‘sade pilav’ genoemd.
Zo maak je het:
- Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Snipper de ui en snijd de knoflookteen fijn.
- Snijd de paprika’s, perziken en kipfilets in stukken.
- Verhit een pan met en scheutje (wok)olie en fruit de ui en knoflook licht aan.
- Voeg na 3 minuten de blokjes kipfilet toe en breng ze op smaak met wat peper en zout.
- Bak de kipfilet rondom goudbruin en voeg vervolgens de gesneden paprika’s toe.
- Doe na ongeveer 5 minuten de perziken en de tomatenpuree erbij.
- Bak het geheel 1 minuut samen en voeg dan de bouillon, ketjap manis en sambal toe.
- Zet het vuur lager en laat de pilav 10 minuten zacht pruttelen.
- Serveer de gekookte rijst samen met de pilav.
- Eet smakelijk!
Lees ook: Recept: geroosterde spruiten met Parmezaanse kaas en spek
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Lekker en Simpel | Beeld: videostill