Dit moet je een keer proberen
We zijn gek op kip én dol op pesto. Combineer de twee en je hebt een combinatie om u tegen te zeggen. Bovendien hoef je geen keukenprinses of -prins te zijn, want dit recept is heel makkelijk om te maken én het is klaar in een handomdraai. Sla de volgende ingrediënten maar alvast in:
Wat heb je nodig voor vier porties?
- 4 dunne kipfilets
- 4 eetlepels pesto
- 2 vleestomaten, in plakken gesneden
- 45 gram paneermeel
- 20 gram Parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook, geperst
- scheutje olijf- of zonnebloemolie
- zout en peper naar smaak
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed ovenschaal met aluminiumfolie.
- Schenk wat olijfolie over het aluminiumfolie en leg de kipfilets hierop. Strooi een beetje zout en peper over de kipfilet.
- Smeer op iedere kipfilet ongeveer 1 eetlepel pesto uit. Leg daarna op iedere kipfilet ongeveer twee plakjes tomaat.
- Doe de paneermeel, knoflook, Parmezaanse kaas en een beetje olijfolie in de kom. Roer dit tot alles goed is vermengd. Voeg eventueel nog wat peper toe.
- Sprenkel het paneelmengsel over de tomaten heen, schenk hier als laatst nog wat olijfolie overheen.
- Bak de kip gaar in 15 á 20 minuten.
- Geniet ervan!
Bron: Laura in the Kitchen | Beeld: videostill Laura in the Kitchen