Ingrediënten
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • Zout en peper, naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 kipfilets
  • 1 theelepel geperste knoflook
  • 350 milliliter tomatensaus
  • 1 à 2 theelepels Italiaanse kruiden, naar smaak
  • 4 plakken mozzarella
Tjitske
10 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • Zout en peper, naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 kipfilets
  • 1 theelepel geperste knoflook
  • 350 milliliter tomatensaus
  • 1 à 2 theelepels Italiaanse kruiden, naar smaak
  • 4 plakken mozzarella

Deze kip met mozzarella is in tien minuten klaar!

Wij kunnen nooit genoeg recepten die snel klaar zijn achter de hand houden. Soms wil je gewoon iets lekkers eten zonder een lange tijd in de keuken te staan! Veel vleesrecepten zijn niet moeilijk, maar moeten langzaam garen in de oven. Dat is niet het geval met deze kip met mozzarella in tomatensaus, want na tien minuten koken staat dit gerecht al op tafel. Voeg zelf nog pasta, aardappeltjes, rijst en verschillende groenten toe en je hebt een feestmaal waar je u tegen zegt.

Makkelijkere recepten zijn er haast niet.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven op de grillstand, 180 °C of de middelste stand.
  • Doe de basilicum, peterselie en oregano in een klein kommetje samen met zout, peper en de olijfolie. Meng dit.
  • Leg de kipfilets op een snijplank en wrijf ze in met het oliemengsel.
  • Zet een grote ovenvaste braadpan op hoog vuur. Doe de kip erin en braad de kipfilet 3 minuten per kant.
  • Voeg na 6 minuten de knoflook toe aan de kip en wacht 30 seconden. Doe dan de tomatensaus erbij.
  • Voeg ook de Italiaanse kruiden toe en roer de saus om te mengen.
  • Leg de plakken mozzarella op de kip. Je kunt een bolletje mozzarella in plakjes snijden of plakken mozzarella bedoelt voor tosti’s kopen.
  • Zet de de braadpan in de voorverwarmde oven en wacht 3 tot 5 minuten totdat de kaas is gesmolten en de kip helemaal gaar is.
  • Haal de kip uit de oven en check het dikste gedeelte of hij gaar is.
  • Serveer de kip met pasta of rijst en groenten.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: pasta-ovenschotel met kip en champignons

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Cafe Delites | Beeld: Videostill