Robby

Deze marinade met kokosmelk is om je vingers bij af te likken

Kip wordt niet voor niets het meest veelzijdige stukje vlees genoemd. Door de neutrale basissmaak kan het bij vrijwel elk gerecht gegeten worden. Om het een beetje smaak mee te geven moet kip wel goed gekruid of gemarineerd worden, anders kan het wat flauwtjes zijn. Wij zijn gek op Oosterse smaken en deze marinade is daar een heerlijk voorbeeld van. 

Dit heb je nodig voor 4 personen: 

  • 1 kilo kippenpoten, vleugels, of drumsticks
  • kokosmelk uit blik
  • 1 limoen, in plakjes
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 3 teentjes knoflook of knoflookpoeder
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • zout
  • zwarte peper

Zo maak je het: 

  • Leg de kippenpoten in een schaal.
  • Voeg hieraan een half blik kokosmelk toe, een paar plakjes limoen en een kleine eetlepel honing.
  • Snijd de knoflook in plakjes en voeg ook deze toe, samen met het gemberpoeder.
  • Strooi er wat gedroogde basilicum over, een snuf zout en wat versgemalen zwarte peper.
  • Schep alles door elkaar met een lepel en zet het dan afgedekt in de koelkast om te marineren.
  • Het beste kun je dit minstens een uur van tevoren doen.
  • Verwarm de oven voor op 225 graden.
  • Schep de kippenpoten over in een ovenschaal en zet 35 minuten in de oven. Check goed of ze gaar zijn, anders nog wat langer.
  • Smullen maar, de kip is heerlijk met rijst en boontjes!

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Degezondekok.nl | Beeld: Videostill