Voor dit wereldgerecht heb je geen pakje nodig
Het liefst proberen we zo veel mogelijk recepten te vinden die lekker, snel klaar én zonder de voorverpakte kruidenpakjes zijn. Dat is niet altijd even makkelijk, maar als je goed zoekt kom je vanzelf de beste recepten voor de ‘onbekende’ wereldgerechten tegen waarbij geen pakje aan te pas komt.
Na kip jambalaya, Spaanse Paella en kip Siam is het nu tijd voor het simpele gerecht: kip madras.
Wat heb je nodig?
- 1 ui
- 2 knoflookteentjes
- verse gember (ter grootte van een duim)
- een halve rode chilipeper
- 1 eetlepel plantaardige olie
- een halve theelepel kurkuma
- 1 theelepel komijn, gemalen
- 1 theelepel koriander, gemalen
- 1 of 2 theelepels chilipoeder (afhankelijk van de mate van scherpheid in het gerecht)
- 4 stukken kipfilet, in blokjes gesneden
- 400 gram tomatenblokjes in blik
- kleine verpakking verse koriander, gesneden
- rijst, naan brood en/of mango chutney om bij het gerecht te serveren
Zo maak je kip madras:
- Verwarm een pan met plantaardige olie en voeg de gesneden ui, knoflookteentjes en halve rode chilipeper toe. Bak dit 5 minuten totdat het zacht is geworden. Als het aan de pan blijft plakken voeg een klein beetje water toe.
- Voeg nu de rest van de kruiden toe, meng alles goed door en bak vervolgens hierin de kipfiletblokjes goudbruin. Ook hierbij geldt: als het mengsel aan de pan blijft plakken, voeg dan wat water toe.
- Schenk nu de tomatenblokjes uit blik erbij, samen met een snufje zout. Zet de deksel op de pan en laat het mengsel voor 30 minuten sudderen op laag vuur.
- Mix tenslotte de verse koriander er doorheen. Serveer de kip madras met wat witte rijst, naan brood en/of mango chutney.
Lees ook: Deze snelle kipkerrie is overheerlijk én staat binnen 15 minuten op tafel! Dit moet je proberen!
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: BBC Good Food | Beeld: Pexels