Naomi

Deze kip-kaasvingers zijn geschikt voor jong en oud!

Het is snackdag vandaag en daarom halen we alles uit de kast met deze heerlijke kip-kaasvingers! Kruidig en smaakvol en je zult er gegarandeerd van gaan genieten. Dit gerecht is uitermate geschikt voor de kinderen, maar ook zeker om op tafel te zetten bij de volwassenen!

Dit moet je geproefd hebben!

Wat heb je nodig?

  • 250 gram kipfiletblokjes
  • 120 gram pittige kaas
  • 130 gram bloem
  • 2 eieren
  • 150 gram paneermeel
  • olie, voor frituren
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel peper
  • een halve theelepel knoflookpoeder
  • zout naar smaak

Wat moet je doen?

  • Maal de kipblokjes in een keukemachine fijn.
  • Voeg hier de paprika, oregano, peper, knoflook, zout en kaas aan toe en meng dit tot het een geheel is geworden.
  • Vet je handen in met wat olie. Neem wat van het mengsel en maak hier een balletje van. Rol dit vervolgens uit tot vingergrote en rol ze door de bloem.
  • Rol ze vervolgens door het losgeklutste ei om ze daarna door het paneermeel te rollen.
  • Stop ze twee uur lang in de vriezer en frituur ze daarna op 180 graden goudbruin en gaar.

Lees ook: Zo maak je heel gemakkelijk zelf die overheerlijk Amerikaanse ranchdressing

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Food Fusion | Beeld: videostill Food Fusion