Deze kip in zoetzure sinaasappelsaus wordt vaak gegeten in Amerika
In ieder land kennen we een ander soort Chinees eten. Bij ons denken we meteen aan babi pangang, saté en foe yong hai. In Amerika eten ze een heel ander soort Chinees wat, net als wat wij als Chinees kennen, weinig met de oorspronkelijke Chinese keuken te maken heeft. Dat maakt het er niet minder lekker op! Zo ook deze kip in zoetzure sinaasappelsaus.
Deze plakkerige kip is overheerlijk.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je kip in zoetzure sinaasappelsaus:
- Snijd de kip in hapklare stukjes.
- Doe de eiwitten en twee eetlepels maizena in een grote kom en meng deze met een garde. Doe de kip erbij en zet aan de kant.
- Zet een steelpannetje op het vuur en meng hierin het sinaasappelsap, de sinaasappelschil, rijstazijn, sojasaus, bruine suiker, gember en chilivlokken. Breng dit aan de kook.
- Meng een eetlepel maizena met 60 milliliter water en doe dit bij de saus. Roer totdat de saus dik en glanzend is. Doe het vuur uit en zet de saus even aan de kant.
- Bak de kip in een koekenpan en een flinke scheut olie gaar en krokant. Leg ze gare kip op een keukenpapiertje.
- Doe de kip in de saus en serveer met rijst en wat gewokte groente. Garneer met lente-ui.
- Eet smakelijk!
Lees ook: Recept: Chinese kip met cashewnoten
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: The Stay at Home Chef | Beeld: Videostill