Ingrediënten
  • 3 kipfilets
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • 2 middelgrote bloemkolen, in roosjes
  • 120 gram geraspte cheddar kaas
  • 120 gram geraste mozzarella
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 80 gram spek spekreepjes
  • 6 bosuitjes, in ringen gesneden
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
Sabine
80 min.
5-6 pers.
Ingrediënten
  • 3 kipfilets
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • 2 middelgrote bloemkolen, in roosjes
  • 120 gram geraspte cheddar kaas
  • 120 gram geraste mozzarella
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 80 gram spek spekreepjes
  • 6 bosuitjes, in ringen gesneden
  • 1 eetlepel knoflookpoeder

Aan tafel!

Ook in de zomer lusten we het, maar een goede ovenschotel is toch zeker wel favoriet tijdens de koudere maanden van het jaar. Om alvast in de sfeer te komen voor het knusse binnenzitten met goed gezelschap en lekker eten delen we dit recept voor een heerlijke kip-bloemkoolovenschotel met drie soorten kaas.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 230 graden. Leg de kipfilets in een rechthoekige ovenschaal van ongeveer 40 cm bij 27 cm. Verdeel de olijfolie over de kip en doe wat zout en peper naar smaak over de kip. Rooster de kip 45 minuten in de oven. Laat de kip even afkoelen en snijd deze in stukjes. 
  • Stel de oven daarna in op een temperatuur van 180 graden.
  • Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de bloemkool hier zes minuten in. Giet daarna af.
  • Doe de bloemkool, kipstukjes, spekreepjes, belegen kaas, de helft van de cheddarkaas, mozzarella, bosui, knoflookpoeder en wat zout en peper naar smaak in een kom en roer. Doe dit mengsel in de ovenschaal en verdeel daarna de overgebleven helft van de cheddar over het gerecht. Laat het gerecht nog 25 minuten garen in de oven.

Lees ook: Een heerlijke ontbijtpasta-ovenschotel met tomaten, basilicum en ei

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Rachel Schultz | Beeld:  Videostill YouTube