Ingrediënten
  • 200 gram ongezouten boter, verzacht (niet gesmolten)
  • 250 gram lichtbruine suiker
  • 2 eidooiers
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 320 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gram witte chocoladedruppels
  • 150 gram kinderchocolade + ongeveer 16 repen voor het midden
  • 300 gram witte chocolade- en hazelnootpasta
Sanne
30 + 20 min. wachttijd min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 200 gram ongezouten boter, verzacht (niet gesmolten)
  • 250 gram lichtbruine suiker
  • 2 eidooiers
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 320 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gram witte chocoladedruppels
  • 150 gram kinderchocolade + ongeveer 16 repen voor het midden
  • 300 gram witte chocolade- en hazelnootpasta

Heerlijk smeuïg vanbinnen en knapperig vanbuiten

Oké, we geven toe: deze taart is niet heel bevorderlijk voor onze goede voornemens. Maar lekker is-ie wel! Eloise van FitWaffle Kitchen laat zien hoe je deze Kinderchocolade-koekjestaart in een handomdraai maakt. De combinatie van knapperig koekjesdeeg en gesmolten chocolade is een perfecte match. Dat wordt genieten! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Doe de boter en suiker in een kom en meng met een mixer tot een geheel.
  • Voeg de eidooiers en het vanille-extract toe en mix opnieuw tot een geheel.
  • Doe de bloem en het bakpoeder erbij en kneed de ingrediënten tot een deeg.
  • Voeg de witte chocoladedruppel en 150 gram Kinderchocolade (in stukjes) toe aan het deeg. Kneed de chocolade er met je handen doorheen, tot het gecombineerd is. 
  • Verdeel de helft van het koekdeeg over de bodem van een bakvorm. Druk aan met de achterkant van een lepel en zorg voor een opstaand randje. 
  • Smelt de witte chocolade- en hazelnootpasta (witte chocoladepasta met een theelepel hazelnootextract kan ook). Giet de gesmolten chocolade over het koekdeeg. Verdeel de chocolade gelijkmatig. 
  • Verdeel ongeveer 16 repen Kinderchocolade over de taart. 
  • Rol de overgebleven helft van het koekdeeg uit in een platte cirkel. Leg het deeg bovenop de taart. Druk goed aan en zorg ervoor dat de taart helemaal bedekt is met deeg. 
  • Zet de taartvorm in de oven en bak in ongeveer 15-20 minuten gaar.
  • Geniet ervan! 

Ook lekker: Recept: supersnelle Kinder Bueno-bladerdeeghapjes

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: FitWaffle Kitchen | Beeld: Videostill YouTube FitWaffle Kitchen