Wat moet je doen?
- Smelt de boter in de magnetron en doe deze samen met de koekjes in een keukenmachine. Laat de keukenmachine net zo lang draaien tot het een goed vermengd koekjesmengsel is.
- Bekleed een bakvorm van een doorsnede van achttien centimeter met bakpapier en verdeel het koekkruim over de bodem. Zet de bakvorm in de koelkast.
- Smelt de kinderchocolade met intervallen van dertig seconden in de magnetron. Roer af en toe met een lepel door de chocolade tot het helemaal gesmolten is.
- Combineer de roomkaas, poedersuiker, kinderchocolade en vanille extract en klop dit tot een geheel.
- Schenk hier nu de slagroom bij en klop net zo lang tot het een dik beslag is.
- Snijd de Kinder Bueno in stukjes en voeg dit toe aan je roomkaasmengsel. Roer de chocolade er kort doorheen.
- Schenk het beslag nu in de cakevorm en laat de cheesecake minstens zes uur in de koelkast opstijven.
- Daarna kun je de taart decoreren. Sprenkel wat gesmolten chocolade over de taart en spuit er wat slagroom overheen. Bekleed de taart vervolgens met gesneden stukjes kinderchocolade en wat hagelslag.
- De cheesecake is de eerste drie dagen het lekkerst.
Ben je ook zo gek op cheesecake? Probeer deze recepten dan eens:
Bron: Jane’s Patisserie | Beeld: videostill
Pagina 2/2