Ken je de ouderwetse hangop nog? Met dit recept maak je het gemakkelijk zelf!

Desy
Ingrediënten
  • 1,5 liter volle yoghurt
  • 1 vanillestokje
  • 125 ml slagroom
  • 6 eetlepels suiker
  • 370 ml bramen op siroop
  • 150 gram blauwe bessen
  • 1 eetlepel maïzena
  • 2 eetlepels kraanwater

Ouderwetse hangop met fruit!

De toetjes die we vroeger voorgeschoteld kregen bij oma waren eigenlijk altijd veel lekkerder dan een simpel bakje yoghurt of een bakje vla. Wij dachten daarom; laten we de recepten van oma nieuw leven inblazen! Daarom delen we vandaag een recept voor hangop met je.

Nog steeds even lekker als jaren geleden!

Zo maak je het:

  • Bekleed een zeef met een vochtige, schone theedoek. Hang de zeef in een diepe kom.
  • Schenk de yoghurt in de theedoek en dek dit af.
  • Zet de kom 8 uren in de koelkast en laat zo het vocht uit de yoghurt lekken.
  • Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit.
  • Klop slagroom stijf met 2/3 van de suiker.
  • Schep de yoghurt uit de theedoek en doe dit in een kom.
  • Roer het los met een vork en roer vanillemerg en slagroom er doorheen.
  • Doe vervolgens het fruit samen met de siroop en de rest van de suiker in een steelpannetje en breng dit aan de kook.
  • Roer de maïzena met het water in een kommetje tot een glad geheel.
  • Voeg dit toe aan de bramen en laat op hoog vuur binden.
  • Haal de saus van het vuur af.
  • Verdeel de hangop over schaaltjes en serveer met een flinke schep warme saus. Eet smakelijk!

Lees ook: Op deze manier maak je de smeuïgste gehaktballen ooit!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: videostill, YouTube