Ouderwetse hangop met fruit!
De toetjes die we vroeger voorgeschoteld kregen bij oma waren eigenlijk altijd veel lekkerder dan een simpel bakje yoghurt of een bakje vla. Wij dachten daarom; laten we de recepten van oma nieuw leven inblazen! Daarom delen we vandaag een recept voor hangop met je.
Nog steeds even lekker als jaren geleden!
Zo maak je het:
- Bekleed een zeef met een vochtige, schone theedoek. Hang de zeef in een diepe kom.
- Schenk de yoghurt in de theedoek en dek dit af.
- Zet de kom 8 uren in de koelkast en laat zo het vocht uit de yoghurt lekken.
- Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit.
- Klop slagroom stijf met 2/3 van de suiker.
- Schep de yoghurt uit de theedoek en doe dit in een kom.
- Roer het los met een vork en roer vanillemerg en slagroom er doorheen.
- Doe vervolgens het fruit samen met de siroop en de rest van de suiker in een steelpannetje en breng dit aan de kook.
- Roer de maïzena met het water in een kommetje tot een glad geheel.
- Voeg dit toe aan de bramen en laat op hoog vuur binden.
- Haal de saus van het vuur af.
- Verdeel de hangop over schaaltjes en serveer met een flinke schep warme saus. Eet smakelijk!
Lees ook: Op deze manier maak je de smeuïgste gehaktballen ooit!
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Beeld: videostill, YouTube