Typisch Duits en overheerlijk: flammkuchen
Als je weleens op vakantie in Duitsland bent geweest moet het je wel bekend voorkomen: flammkuchen. Dit heerlijke gerecht, ook wel tarte flambée genoemd, is een soort pizza uit de Elzas-streek. Een krokante dunne bodem, belegd met spekjes, ui en crème fraîche: een feestje voor de smaakpapillen.
En het is ook nog eens belachelijk makkelijk om te maken!
Dit heb je nodig:
- 7 gram droge gist (zakje)
- 300 gram tarwebloem
- 1 theelepel zout
- 150 milliliter kraanwater
- 150 gram gerookt ontbijtspek
- 125 milliliter crème fraîche
- 200 gram volle Franse kwark
- 1 mespunt gedroogde nootmuskaat
- 3 uien
Zo maak je het:
- Meng in een kom de gist, bloem en het zout met elkaar. Maak een kuiltje in het midden en schenk hier het lauwwarme water in.
- Kneed dit tot een soepel deeg. Doe het deeg in een kom en dek het af met een vochtige, schone theedoek, laat zo 1 uur rijzen.
- Verwarm de oven voor op 250 graden.
- Snijd het spek in dunne reepjes.
- Rol het deeg met een deegroller op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een dikte van ongeveer 1 centimeter.
- Meng de crème fraîche met de kwark en breng dit op smaak met nootmusmaat, peper en zout. Verdeel het mengsel over het deeg.
- Snijd de ui in ringen en verdeel samen met het spek over het deeg.
- Bak de flammkuchen ongeveer 15 minuten totdat hij krokant is.
- Eet smakelijk!
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Allerhande | Beeld: Wikimedia Commons Jessica