Desy
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 8 sneetjes vers brood (maar dan ook echt vers!)
  • 8 bladeren sla (van een krop)
  • 12 plakjes bacon
  • 2 tomaten
  • 8 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 kipfilets

Het lekkerste BLT-broodje maak je zelf!

Heb je stevige trek in de middag (of op ieder ander moment van de dag) en heb je geen zin in je gebruikelijk lunch? Probeer dan eens dit fantastische broodje te maken, je hebt hem vast al bij menig restaurant op de kaart zien staan!

We hebben het over de BLT, een luxe en rijkelijk belegd broodje dat in veel restaurants op de lunchkaart staan. De letters staan voor Bacon, Lettuce en Tomato en dit is dan ook onder andere precies wat er op het broodje zit. Naast bacon, sla en tomaat wordt het broodje vaak belegd met een lekkere saus. Goed nieuws; jij kunt hem ook makkelijk maken!

Zo maak je het:

  • Toast alle sneetjes brood in een broodrooster.
  • Snijd de kipfilet in dunne reepjes (ongeveer acht) en kruid met peper en zout.
  • Doe olijfolie in een pan en bak hierin de kipfiletreepjes goed bruin (zodat ze een beetje droog worden).
  • Bak de bacon tot deze knapperig is. Doe de mayonaise in een kommetje en voeg de mosterd toe.
  • Meng door elkaar en besmeer ieder plakje brood met een laagje mosterdmayo.
  • Beleg vier plakes brood met 1 blaadje sla, gevolgd door 2 tomatenplakjes. Leg hierop drie plakjes bacon en vier reepjes kipfilet. Leg hier bovenop weer een blaadje sla en dek af met de resterende sneetjes brood.
  • Steek een satéprikker door de broodjes om ervoor te zorgen dat het beleg blijft liggen. Eet smakelijk!

Beeld: Videostill