Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 kipfilets
  • Peper en zout
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 480 milliliter kippenbouillon
  • 720 milliliter water
  • 455 gram grote pastaschelpen
  • 1 grote broccoli
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 240 milliliter melk
  • 200 gram geraspte kaas
Marlieke
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 kipfilets
  • Peper en zout
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 480 milliliter kippenbouillon
  • 720 milliliter water
  • 455 gram grote pastaschelpen
  • 1 grote broccoli
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 240 milliliter melk
  • 200 gram geraspte kaas

Eerlijk is eerlijk, je kunt nooit genoeg pastarecepten hebben

Pasta staat bij ons elke week wel op het menu. Er zijn ook zoveel variaties mogelijk! Deze week maken we ‘m met kaas, kip en broccoli. Met die ingrediënten kan het al bijna niet meer misgaan. Ga jij dit recept ook proberen? 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo bereid je de pasta:

  • Verwarm de olijfolie in een grote pan op halfhoog vuur. Snijd de kipfilet in stukken van 2 centimeter en voeg de kip toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de kip goudbruin aan een kant, draai de kipfilet dan om. Snijd ondertussen de ui en knoflook en voeg deze toe aan de pan.
  • Als de kip aan beide kanten bruin kleurt, voeg dan de kippenbouillon, water en pasta toe aan de pan. Meng alles goed door, doe een deksel op de pan en breng aan de kook.
  • Zet het vuur lager zodra de pasta begint te koken. Haal de deksel van de pan en laat de pasta 20 minuten sudderen.
  • Voeg na 20 minuten de broccoli toe. Blijf roeren. De broccoli moet nu gaar gestoomd worden en al het vocht moet verdampen.
  • Voeg de melk en kaas toe. Roer totdat de kaas gesmolten is tot een gladde saus.
  • Doe naar smaak zout, peper, cayennepeper en nootmuskaat bij de pasta. Roer nog een keer door.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: kazige taco-pasta in één pan

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty