Redactie Kookfans
30 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 100 gram verse spinazie
  • 1 - 3 stuks cherrytomaatjes
  • 35 gram zachte kaas (bijvoorbeeld Brie, Camembert, of Roquefort)
  • 1 ei
  • 80 milliliter double cream
  • 15 gram harde geraspte kaas
  • Verse basilicum, versnipperd

Simpel, kazig, en prinsheerlijk!

Bij Kookfans zijn we natuurlijk dol op kaas in al z’n vormen. In een romige kaassaus, geraspt over de pasta, of op een luxe sandwich: wij krijgen er geen genoeg van! En wat blijkt? Ook in Buckingham Palace is men fan van de lekkernij. Dit is koning Charles’ recept voor een heerlijk cheesy ovenschotel met ei.

Britse keuken

Koning Charles is groot fan van kaas. De beste man is zelfs beschermheer van een vereniging van Britse kaasmakers! Hoewel wij hem dit niet na kunnen doen, kunnen we wél zijn favoriete ovenschotel met kaas maken. Zelf tipt Charles om Britse kazen te gebruiken zoals Tunworth of Golden Cenarth voor de zachte kazen, of Old Winchester voor de geraspte variant.

Natuurlijk geldt dat Britse ingrediënten niet allemaal te vinden zijn in Nederlandse supermarkten. Zo is de in Engeland heel gangbare double cream hier niet makkelijk te verkrijgen. Gelukkig kun je die volvette room ook heel makkelijk zélf maken met een mengsel van slagroom en mascarpone. Hier leggen we je uit hoe je dit aanpakt.

Zo maak je de kazige ovenschotel met ei:

  • Laat de spinazie even slinken in heet water.
  • Verwarm je oven voor op 180°C.
  • Vet een kleine ovenschaal in, en verdeel de geslonken spinazie langs de rand van de schaal, zodat je een soort dalletje in het midden hebt.
  • Snijd de cherrytomaat(jes) in parten en verdeel deze over de spinazie.
  • Verdeel de zachte kaas in kleine stukjes of kruimels rond de tomatenpartjes, en voeg hier de versnipperde basilicumblaadjes aan toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Breek nu het ei in het midden van de ovenschaal – zorg dat de dooier heel blijft.
  • Giet de double cream heel voorzichtig over het ei heen, probeer wederom de dooier heel te houden.
  • Bestrooi nu royaal met de geraspte kaas.
  • Bak de schotel in zo’n 10 minuten gaar in de oven.

En voilà: je hebt een ovenschotel waar zelfs een koning van zou smullen!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Clarence House (@clarencehouse)

Tips

Overigens heeft website Insider het recept van Charles al eens geprobeerd. Zij hadden nog enkele tips voor de koning. Zo laat de auteur weten dat ze het recept een volgende keer zou maken met twee eieren. Ook stelt ze dat de combinatie van alleen peper en zout weinig toevoegde aan de smaak. Met paprikapoeder en knoflook geef je de ovenschotel een smaakvolle boost, tipt ze.

Wij gaan ‘m in elk geval proberen!

Lees ook: Recept: romige pasta met knoflook en Parmezaanse kaas

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Instagram @clarencehouse, Insider | Beeld: Adobe Stock