Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Halve gele ui, gesneden
  • 1 rode paprika, gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel komijn
  • 280 gram rode enchiladasaus of salsa
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 375 gram fijngesneden kipfiletblokjes
  • 440 gram geraspte cheddar, verdeeld
  • Klein bosje koriander, fijngesneden + extra ter garnering
  • Zout
  • 12 maistortillas
Sabine
50 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Halve gele ui, gesneden
  • 1 rode paprika, gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel komijn
  • 280 gram rode enchiladasaus of salsa
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 375 gram fijngesneden kipfiletblokjes
  • 440 gram geraspte cheddar, verdeeld
  • Klein bosje koriander, fijngesneden + extra ter garnering
  • Zout
  • 12 maistortillas

Dit recept zorgt voor een waar feestje op je bord

Nederlanders staan toch wel een beetje bekend als kaaskoppen. Of dat een misverstand is? Niet echt. We zijn gek op kaas en eten het graag bij tig gerechten. Bij deze kip enchiladas is een goede laag kaas bijvoorbeeld onmisbaar. Krijg je spontaan trek? Mooi! Ga dan meteen aan de slag met deze kazige kip enchiladas. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Verwarm olie in een koekenpan. Doe de ui en peper in de pan en laat opstaan tot de ui zacht is. Voeg daarna ook de knoflook en komijn toe en bak 1 minuut.
  • Voeg de enchiladasaus en de tomatenblokjes toe, roer en laat 3 minuten opstaan.
  • Haal een derde van de saus uit de pan en zet apart.
  • Doe de kipstukjes, de helft van de kaas en gesneden koriander in een kom. Voeg daar alle overgebleven saus uit de pan aan toe en roer. Voeg eventueel nog wat zout naar smaak toe.
  • Lepel een klein deel van het kipmengsel in de tortilla en rol op. Plaats de tortilla daarna in de ovenschaal met de opening naar beneden. Herhaal dit proces voor alle tortilla’s.
  • Verdeel de rest van de saus en de kaas over de bovenkant van de tortilla’s. Bak daarna tien minuten in de oven.
  • Serveer met koriander.

Lees ook: Recept: ontbijtnacho’s met kaas, spek en salsa

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish