Gek op kaas? Dan werk je deze calzone met gemak naar binnen
Een calzone is een waar feestje op je bord. Het bevat alle ingrediënten waar de meesten blij van worden: een overdosis gesmolten kaas, een lekkere tomatensaus en vlees voor wat extra smaak. Koolhydraatarm valt die calzonebodem alleen niet te noemen. Als je graag koolhydraatarm wilt eten, kun je deze koolhydraatarme bloemkoolcalzone maken!
Net zo lekker als een gewone calzone.
Gebruikers van de mobiele versie vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe de bloemkool in een food processor tot de bloemkool fijn is of rasp hem.
- Doe de fijne bloemkool in een kom en verwarm dit 8 minuten in de magnetron. Gebruik daarna keukenpapier om de bloemkool wat droog te deppen of gebruik een kaasdoek om het vocht eruit te knijpen. Doe de bloemkool terug in de schaal.
- Voeg de eieren, mozzarella, parmezaanse kaas, knoflook en zout en peper naar smaak toe. Roer tot alle ingrediënten met elkaar vermengd zijn.
- Leg de helft van het bloemkoolmengsel aan een kant van de bakplaat en maak hier een pizzavorm van. Doe hetzelfde met de rest van het mengsel aan de andere kant van de bakplaat.
- Bak de bloemkool 15 minuten tot 20 minuten tot de bloemkool lichtbruin kleurt.
- Verdeel de helft van de pizzasaus over een helft van de bloemkool. Beleg de bloemkool ook met de helft van de mozzarella, pepperoni en basilicum. Vouw de bloemkoolbodem daarna voor de helft dicht. Doe hetzelfde met de andere bloemkoolbodem.
- Doe de calzones nog 5 minuten in de oven of tot de kaas is gesmolten.
Lees ook: Dit is wat je moet weten voor je aan een koolhydraatarm dieet begint
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish