Om je vingers bij af te likken
Een aardappelpuree is een bijgerecht dat je hoofdgerecht naar een hoger niveau kan tillen. Een heerlijke aardappelpuree kun je op tig manieren klaarmaken, maar heb je het weleens gemaakt met cheddarkaas? Een echte aanrader! Duik dus maar snel de keuken in om deze kazige aardappelpuree te maken.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Wat moet je doen?
- Was en schil de aardappelen. Stoom de aardappelen 30 tot 40 minuten. Kook ze als je geen stoompan hebt.
- Doe de knoflook in een sauspan en schenk de slagroom erbij. Breng op smaak met wat nootmuskaat, zout, peper en tijm.
- Zet de pan op een hoog vuur en breng aan de kook. Draai daarna laag en laat nog 2 minuten staan. Vis de takjes tijm uit de slagroom.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Doe de aardappelen in een kom en pureer ze met aan aardappelstamper. Breng de puree op smaak met zout en peper.
- Voeg de boter toe en meng goed.
- Verdeel de aardappelpuree gelijkmatig in een ovenschaal (22 x 17).
- Voeg de eierdooier toe aan de slagroom en mix met een garde.
- Schenk het slagroommengsel over de aardappelpuree en verdeel de geraspte kaas eroverheen.
- Zet de ovenschaal in de oven en bak de kaas goudbruin in zo’n 20 minuten.
- Serveer de aardappelpuree met verse peterselie. Eet smakelijk!
Ook lekker: Hongaarse aardappelsoep met paprikaworst
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Recipe 30 | Beeld: Videostill