Deze ovenschotel bevat een goede hoeveelheid kaas en een royale dot crème fraîche!
In Nederland zijn we niet vies van een ovenschotel. De meesten hebben dan ook al behoorlijk wat schoteltjes soldaat gemaakt. Maar waren die allemaal een beetje makkelijk in elkaar te flansen? Deze kazige aardappelovenschotel is dat in ieder geval wel!
Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je het:
- Doe de aardappelen ongeschild in een pan met koud water en breng aan de kook. Laat daarna 15 tot 20 minuten opstaan. Giet de aardappelen af en koel ze kort af in koud water.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verwijder de schil van de aardappelen en snijd ze in plakken van 1 cm.
- Was de tomaten en snijd ze in schijven van dezelfde dikte als de aardappelen.
- Doe olijfolie in een koekenpan en rul het gehakt. Voeg wat zout en peper naar smaak toe.
- Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met de aardappelplakjes. Leg een plakje neer en leg het andere plakje hier deels schuin overheen. Ga zo door tot de hele bodem is bedekt en alle plakjes op zijn.
- Verdeel het gehakt over de aardappelplakjes en schep de crème fraîche hierover en sprenkel de oregano over de crème fraîche. Verdeel daarna de plakken tomaat over de schotel en verdeel als laatst de mozzarella over de tomaten.
- Bak de schotel in 15 minuten gaar.
- Garneer eventueel met wat blaadjes oregano.
- Geniet ervan!
Lees ook: Recept: herfstige ovenschotel met flespompoen, bacon en gesmolten kaas
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!ovenschotel
Bron: Scrum Diddly Umptious | Beeld: Videostill YouTube