Ingrediënten
  • 150 gram lichte bruine suiker
  • 110 gram ongezouten boter + een beetje extra om in te vetten
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel melk
  • 3 kleine, rijpe bananen, fijngeprakt
  • 170 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 180 gram sour cream
  • 1 theelepel baking soda
  • Voor de frosting:
  • 200 gram lichte bruine suiker
  • 170 gram ongezouten boter
  • 375 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 60 gram sour cream
Sabine
50 min.
20 pers.
Ingrediënten
  • 150 gram lichte bruine suiker
  • 110 gram ongezouten boter + een beetje extra om in te vetten
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel melk
  • 3 kleine, rijpe bananen, fijngeprakt
  • 170 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 180 gram sour cream
  • 1 theelepel baking soda
  • Voor de frosting:
  • 200 gram lichte bruine suiker
  • 170 gram ongezouten boter
  • 375 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 60 gram sour cream

Dit is het recept van de cake die de voormalige chef van prins William en prins Harry regelmatig voor de heren klaarmaakte

Hoewel we het graag zouden willen, zijn er maar weinig mensen die daadwerkelijk een kijkje achter de schermen van Buckingham Palace krijgen. Gelukkig zijn er mensen die ons wel wat meer kunnen vertellen over het reilen en zeilen, zoals Darren McGrade. De voormalig chef onthult bijvoorbeeld het recept voor de karamel bananencake waar prins Harry en prins William geen genoeg van kunnen krijgen.

De chef is de beroerdste niet en deelt zijn recept voor karamel bananencake.

Zo maak je het:

  • Maak als eerst de cake. Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een cakeblik in.
  • Klop de boter luchtig en voeg de suiker toe. Voeg daarna de geprakte bananen en eieren toe en roer opnieuw.
  • Voeg de bloem, baking soda, melk, sour cream en vanille-extract toe en roer tot alle ingrediënten vermengd zijn en het beslag soepel is.
  • Schenk het beslag in het cakeblik en plaats de cake in de oven. Bak de cake in 40 minuten gaar. Laat de cake daarna koelen.
  • Maak daarna de frosting.
  • Smelt de boter en suiker in een pan en roer. Zorg ervoor dat het niet gaat koken. Voeg daarna de sour cream toe, roer goed en breng het daarna wel aan de kook.
  • Haal het mengsel daarna van het vuur en voeg de poedersuiker en het vanille-extract toe. 
  • Haal de cake uit het blik en plaats op een rooster. Schenk daarna de frosting over de cake. Laat even koelen en snijd de cake daarna in plakken en serveer.

Lees ook: Dit is de favoriete afhaalmaaltijd van Prins William en Kate Middleton

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Cheatsheet | Beeld: Videostill YouTube