Het is ontzettend makkelijk te maken
Dit kaneelsuiker-vlechtbrood is ontzettend lekker om in het weekend op tafel te zetten. Je hebt er slechts zes ingrediënten voor nodig en het is ontzettend makkelijk en snel te maken. In slechts een kwartier bereid je het brood voor. De kaneel maakt dit een perfect recept voor het najaar, maar eigenlijk kun je dit brood altijd eten.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Zo maak je het kaneelsuiker-vlechtbrood:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rol het pizzadeeg uit, zodat het plat op je werkblad ligt.
- Bestrijk het pizzadeeg met boter.
- Bestrooi het deeg vervolgens met kaneel en suiker.
- Rol het deeg op.
- Snijd het deeg in de lengte doormidden.
- Vlecht het brood door de strengen over elkaar heen te leggen. Zorg ervoor dat de binnenste lagen met kaneel en suiker zichtbaar zijn.
- Vouw de vlecht met de uiteinden naar elkaar toe, zodat het een cirkel wordt.
- Leg het vluchtbrood op bakpapier.
- Kluts het ei en bestrijk het brood met het mengsel.
- Strooi nog wat extra suiker over het eiermengsel.
- Zet het vlechtbrood in de oven gedurende 40 tot 45 minuten.
- Als het brood wat is afgekoeld, kun je het bestrooien met poedersuiker ter decoratie.
- Genieten ervan!
Ook lekker: Recept: gevuld brood met kip en parmezaanse kaas
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty