Sabine

Zo maak je de kaneelvulling:

  • Doe de boter, bruine suiker en kaneel in een kom en meng dit goed met elkaar. Doe het daarna in een zakje en zet het even apart tot je het nodig hebt tijdens het bakken.

Zo maak je het glazuur:

  • Zet een pannetje op het vuur en smelt hierin de boter. Zet daarna het vuur af en roer hier de roomkaas doorheen tot het bijna soepel is.
  • Zeef daarna de poedersuiker in de pan en roer opnieuw.
  • Meng als laatst het vanille-extract door je mengsel. Laat het mengsel daarna rusten en maak ondertussen de pannenkoekjes.

Zo maak je de pannenkoekjes:

  • Meng in een kom de bloem, bakpoeder en zout. Roer daarna de melk erdoor met het ei en olie. Blijf roeren tot het een soepel beslag wordt. Een paar klontjes zijn niet erg.
  • Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag en gebruik een beetje olie voor het invetten. Gebruik een ijsbolletjeschepper om beslag in de pan te doen. Gebruik de onderkant om het beslag wat uit te smeren in een rondje, de pannenkoekjes worden anders erg dik.
  • Zet het vuur op medium warmte en haal daarna het zakje met de kaneelvulling tevoorschijn. Knip het puntje van het zakje zodat een spuitzak ontstaat. Spuit daarna in het midden en spuit een spiraal op je pannenkoek.
  • Bak de pannenkoek twee tot drie minuten tot er bubbeltjes op de bovenkant van het pannenkoekje ontstaan. Draai hem daarna om. Draai het pannenkoekje daarna om en laat het nog even garen.
  • Doe dit met al je beslag.
  • Stapel de pannenkoekjes op en giet daarna het glazuur over de pannenkoekjes. En voilà: kaneelbrood-pannenkoekjes om van te smullen!

Bron: Recipe Girl. Beeld: Videostill Recipe Girl


Pagina 2/2