Sabine

Mjammie: Kaneelbrood-pannenkoekjes met roomkaasglazuur 

Kaneelbrood-pannenkoekjes, het is niet erg gezond om jezelf elke dag in een stapel van deze pannenkoeken te voorzien voor het ontbijt, maar eens in de zoveel tijd is het een heerlijke manier om te ontbijten. Zeker wanneer het weekend is. Loop jij wel warm voor een stapeltje warme, luchtige pannenkoeken? Dan is dit recept iets voor jou.

Dit heb je nodig voor de kaneelvulling:

  • 55 gram ongezouten boter
  • 50 gram lichte bruine suiker + twee eetlepels
  • halve theelepel kaneel

Dit heb je nodig voor de roomkaasglazuur:

  • 55 gram ongezouten boter
  • 55 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 90 gram poedersuiker
  • halve theelepel vanille-extract

Dit heb je nodig voor de pannenkoekjes:

  • 130 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepels baking powder
  • snufje zout
  • 240 milliliter melk
  • 1 groot ei
  • 1 eetlepel olie

Lees op de volgende pagina hoe je het maakt.


Pagina 1/2