Vis en citroen: een gouden combinatie
Is het je weleens opgevallen dat vis vaak met citroen wordt geserveerd? Bestel je in een restaurant een visfilet of stukje zalm, dan krijg je er vrijwel standaard een partje citroen bij. Waarom dat is? Naast het feit dat citroen de smaak verhoogt, neutraliseert het ook de geur van de vis. Zo geniet je van je maaltje zonder dat er een enorme walm van je bord komt. Handig! Hoe dan ook, wij vinden de combinatie van vis en citroen gewoon een hele fijne. Deze kabeljauwfilet met citroen en basilicum is heerlijk fris en zomers. Perfect voor een zonnig dinertje in de achtertuin!
Wanneer ga jij hem maken?
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Zo bereid je de kabeljauwfilet met citroen en basilicum:
- Zet een koekenpan op het vuur en verwarm hierin een beetje olie.
- Breng de vis op smaak door er aan beide kanten zout en peper over te strooien. Strooi vervolgens wat bloem aan beide zijden en schud het overtollige bloem eraf. Leg de vis in de pan en bak een paar minuten per kant, totdat hij goudbruin en een beetje krokant is geworden. Haal de vis uit de pan en zet apart.
- Doe in dezelfde koekenpan de fijngehakte knoflook en roer even door. Voeg vervolgens de witte wijn, water, citroensap en wat zout toe. Kook deze saus vervolgens tot ongeveer de helft van het vocht is verdampt.
- Dip de boter even in de bloem en voeg toe aan de pan, samen met de fijngehakte basilicum. Laat het mengsel pruttelen totdat de saus is ingedikt.
- Leg de stukken vis op het bord en giet er een paar lepels van de saus overheen.
- Geniet ervan!
- Tip: serveer de vis met rijst of aardappeltjes.
Lees ook: Recept: romige zalm met kokos en limoen
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Laura in the Kitchen | Beeld: Videostill