Ingrediënten
  • Olijfolie, om in te bakken
  • 1 kleine gele ui, gesnipperd
  • 1 kleine rode paprika, fijngesneden
  • 500 gram (vegetarisch) gehakt
  • 2 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels komijn
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • Zout en peper, naar smaak
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 125 milliliter groentebouillon
  • 1/2 theelepel maizena
  • 6 tortilla’s
  • Olijfolie, om in te bakken
  • 150 gram geraspte kaas
  • 150 gram geraspte cheddarkaas
  • Jalapeño plakjes, naar smaak
Christel
25 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • Olijfolie, om in te bakken
  • 1 kleine gele ui, gesnipperd
  • 1 kleine rode paprika, fijngesneden
  • 500 gram (vegetarisch) gehakt
  • 2 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels komijn
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • Zout en peper, naar smaak
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 125 milliliter groentebouillon
  • 1/2 theelepel maizena
  • 6 tortilla’s
  • Olijfolie, om in te bakken
  • 150 gram geraspte kaas
  • 150 gram geraspte cheddarkaas
  • Jalapeño plakjes, naar smaak

Om je vingers bij af te likken

Gerechten met gesmolten kaas zijn geliefd bij velen. Als het gecombineerd is met een beetje vlees halen de carnivoren onder ons hun hart helemaal op. Hoewel, tegenwoordig bestaat er ook heerlijk vegetarisch gehakt, dus deze kaasquesadillas kun je ook prima voor je vegetarische vrienden maken. Waar wacht je nog op?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Verhit olijfolie in een grote koekenpan op een middelhoog vuur.
  • Doe de ui en paprika erin en bak een paar minuten. Roer regelmatig door.
  • Voeg het gehakt toe en bak rul.
  • Doe de paprikapoeder, komijn, knoflookpoeder, uienpoeder, het zout en de peper in de pan en roer tot alles goed is vermengd.
  • Voeg de tomatenpuree toe en roer door.
  • Schenk de groentebouillon in de pan en voeg de maizena toe. Roer tot alles goed is vermengd en laat het vocht inkoken.
  • Smeer de tortilla’s in met olijfolie en leg op elke helft van de tortilla wat gehakt, kaas, cheddarkaas en jalapeño plakjes en vouw dubbel.
  • Bak beide kanten van de tortilla’s goudbruin of tot de kaas is gesmolten en snijd eventueel in stukken.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Tikka masala met champignons

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Don’t Go Bacon My Heart | Beeld: Videostill