Niet alleen mooi, maar ook nog eens makkelijk om te maken
Het tijdperk waarin we enkel een normaal frietje konden bestellen zijn we al lang gepasseerd. Franse frietjes, Vlaamse friet, krulfriet, raspatat. Wat bestaat er eigenlijk nog niet? Een ding is zeker: kaasfriet spiralen bestaan óók en jij kunt ze nu zelf maken.
Dit heb je nodig:
- 220 gram aardappelen, geschild, in blokjes gesneden
- 1 ei
- 2 eetlepels aardappelmeel
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas
- zout naar smaak
- verse peper naar smaak
- 45 milliliter melk
- olie om te frituren
Zo maak je het:
- Plaats de aardappelen in een kom die geschikt is voor de magnetron. Zet de aardappelen in de magnetron en zet deze aan tot de aardappelen zacht zijn. Prak de aardappelen daarna fijn.
- Klop het ei los en luchtig in een kommetje en voeg dit daarna toe aan de geprakte aardappelen.
- Voeg ook de parmezaanse kaas, aardappelmeel, zout, peper en melk toe en roer daarna goed.
- Doe het mengsel daarna in een spuitzak.
- Verwarm de frituurolie tot 175 graden en spuit daarna het aardappelmengsel in een spiraalvorm in de olie. Bak de kaasfriet spiralen tot het goudbruin is. Laat het daarna uitlekken op een keukenpapiertje en serveer daarna.
Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Taste made | Beeld: Videostill YouTube Baking Recipes