Christel

Een fluitje van een cent!

Komen je vrienden of familie op bezoek? Klets eens gezellig bij onder het genot van een glaasje wijn en een kaasfondue. Niets is lekkerder dan wat stokbrood, Doritos, champignons, broccoli, bloemkool of knakworstjes in de gesmolten kaas te dippen. Hoewel het makkelijk is om kant-en-klare kaas voor de fondue te kopen, is het veel lekkerder om de gesmolten kaasmix zelf te maken!

Wat heb je nodig voor vijf porties?

  • 250 milliliter droge witte wijn
  • 250 gram geraspte Zwitserse kaas
  • 250 gram geraspte Emmental kaas
  • 30 gram maizena
  • snufje zout
  • snufje nootmuskaat

Wat moet je doen?

  • Doe de kazen in een kom en voeg de maizena toe. Roer tot alles goed is vermengd.
  • Plaats een sauspan op een middelhoog vuur en schenk de wijn hierin.
  • Voeg de kaas beetje bij beetje toe wanneer de wijn licht bubbelt. Roer continu, voeg steeds wat nieuwe kaas toe wanneer de vorige kaas is gesmolten.
  • Voeg wat zout en peper naar smaak toe en roer tot een geheel en de kaasfondue is klaar.

Lekker om in de kaasfondue te dippen:

  • broccoli
  • wortels
  • brood
  • gekookte aardappels
  • druiven
  • doritos
  • knakworst
  • bleekselderij
  • radijs
  • paprika

Probeer ook:

Bron: All recipes | Beeld: Pixabay