Een makkelijk maaltje voor de doordeweekse avond
Italiaanse gerechten zijn wat ons betreft altijd een goed idee. Met een smakelijke pizza, pasta of risotto sla je de plank vrijwel nooit mis. Krijg je eetgasten, dan kun je ze met een gerust hart een Italiaans maaltje voorschotelen. En een bonus: je staat er vaak helemaal niet lang voor in de keuken. Deze kaas-uien spaghetti is een smakelijke snelle hap voor doordeweeks. Binnen een half uurtje kun je aanvallen!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Zo maak je de kaas-uien spaghetti:
- Pel de uien en snijd ze in kleine stukjes. Hak ook de verse peterselie fijn.
- Breng een grote pan water aan de kook en kook hierin de spaghetti beetgaar.
- Zet ondertussen een koekenpan op het vuur en verhit hierin wat olijfolie. Voeg de uien toe en bak deze kort aan. Schenk de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten pruttelen.
- Wanneer bijna alle bouillon verdwenen is, voeg je de boter en geraspte citroenschil toe. Roer goed.
- Giet de gekookte spaghetti af en voeg toe aan de koekenpan, samen met een kopje van het pastawater. Draai het vuur laag en voeg de helft van de parmezaanse kaas toe. Wacht tot de kaas gesmolten is en roer door de saus. Voeg nu de andere helft van de kaas toe. Breng de spaghetti op smaak met zout, peper en oregano.
- Schep de spaghetti op de borden en serveer met wat extra parmezaanse kaas.
- Geniet ervan!
Lees ook: Recept: pittige spaghetti met knoflookgarnalen en bosuipesto
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Recipe30 | Beeld: Videostill