Een lekkere warme dip om je stokbroodje royaal mee te besmeren
Kruidenboter, heksenkaas, stukje brie, kipkerrie: wanneer het om stokbroodbeleg gaat, kun je echt eindeloos variëren. Heb je al zo’n keuzestress wanneer het gaat om een lekker belegje voor op brood? Dan maken we je het nog wat lastiger. Want echt: ook deze kaas spruitjesdip is heerlijk op stokbrood.
Het perfecte smeersel als je van spruitjes houdt!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Bak de spekjes in een ovenbestendige koekenpan. Heb je alleen een normale koekenpan? Bak de spekjes dan daarin en pak er later een ovenschaal bij. Bak de spekjes in 6 tot 8 minuten knapperig.
- Haal de spekjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het vet van de spekjes in de pan.
- Doe de spruitjes en sjalot in de koekenpan en roer. Laat 6 tot 7 minuten opstaan tot de spruitjes beetgaar zijn en de sjalot bruin begint te worden.
- Doe de spruitjes in een kom en voeg tweederde van de spekreepjes, roomkaas, mayonaise, gruyère, parmezaan en chilivlokken toe. Roer tot de ingrediënten met elkaar zijn vermengd.
- Meng in een aparte kom de pankokruimels met de gesmolten boter.
- Doe het spruitjesmengsel weer in de ovenvaste koekenpan. Heb je die niet? Doe het spruitjesmengsel dan in een ovenvaste schaal.
- Verdeel daarna het pankomengsel over de spruitjes.
- Bak het mengsel 22 minuten in de oven.
- Haal uit de oven en garneer met de overgebleven spekreepjes en lente-ui.
- Serveer met gesneden stokbrood.
Lees ook: Recept: kazige spruitjesgratin
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Tablespoonrecipes | Beeld: Videostill Tablespoonrecipes