Christel

Bovendien zijn deze hapjes glutenvrij en laag in koolhydraten!

Dit hapje is de perfecte traktatie voor degenen die op de calorieën willen letten. Je maakt zo dertig kaas-bloemkoolhapjes in één keer en één hapje bevat slechts 32 calorieën! Ze smaken ook nog eens fantastisch, wat wil je nog meer? 

Wat heb je nodig?

  • 1 grote bloemkool
  • 4 eieren
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 gram cheddarkaas
  • 100 gram mozzarella
  • Halve theelepel Italiaanse kruiden
  • Snufje zout
  • Snufje peper

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de bloemkool in roosjes en doe ze daarna in een keukenmachine. Laat de keukenmachine draaien tot de bloemkool de textuur van rijst heeft.
  • Doe de bloemkool in een kom en bedek deze met vershoudfolie. Zet de kom 10 minuten in de magnetron.
  • Laat de bloemkool voor vijf minuten afkoelen.
  • Doe de knoflook in een knoflookpers of snijd de teentjes heel fijn. Voeg dit samen met de kaas, kruiden, eieren, zout en peper bij de bloemkool en roer dit tot een geheel.
  • Vorm in totaal 30 kleine ‘kroketjes’ van het mengsel. Plaats deze op het bakpapier.
  • Bak de kaas-bloemkoolhapjes zo’n 30 minuten in de oven.
  • Serveer de hapjes met ketchup, sour cream of mayonaise.

Probeer ook:

Bron: Jo Cooks | Beeld: videostill