Deze cheesecake is onweerstaanbaar!
Fans van Licor 43: opgelet! Je favoriete drankje wordt in dit recept over een hele andere boeg gegooid. Je kan het drankje namelijk ook perfect gebruiken in een Licor 43 cheesecake. Deze no-bake cheesecake maak je op basis van een bastognekoekenbodem, en geloof ons: het is heerlijk.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je de Licor 43 cheesecake
- Week allereerst de gelatine voor vijf minuten in koud water.
- Stop vervolgens de bastognekoeken in een keukenmachine en maal deze fijn. Heb je geen keukenmachine? Doe de koekjes dan in een afgesloten zak en maak dit fijn met een deegroller.
- Smelt dan wat boter in een pan roer hier de verkruimelde koek door.
- Vet daarna een springbodem in en beleg de bodem met het bastognekoekmengsel.
- Druk dit goed aan en zet dit meteen in de koelkast zodat het hard kan worden.
- Rasp vervolgens de schil van een sinaasappel. Pers de sinaasappel helemaal uit en verwarm dit in een pan. Laat dit niet koken!
- Knijp vervolgens de gelatine goed uit en haal het sinaasappelsap van het vuur.
- Los de gelatineblaadjes al roerend op in de warme sinaasappelsap en laat het mengsel afkoelen.
- Roer in een kom de hüttenkäse kwark, suiker, het sinaasappelmengsel, de schil van de sinaasappel en de Licor 43 goed door elkaar.
- Klop vervolgens in een andere kom de slagroom stijf en schep dit door het kwarkmengsel.
- Haal de kruidenbodem weer uit de koelkast.
- Verdeel dan het kwarkmengsel over de kruidenbodem in de springvorm en strijk de bovenkant mooi glad.
- Laat de cheesecake voor drie uur opstijven in de koelkast.
- Als de taart drie uur in de koelkast heeft gestaan, haal je hem er weer uit.
- Begin dan met het garneren van de cheesecake met partjes sinaasappel.
- Laat de sinaasappelmarmelade rustig opwarmen in een pan met een eetlepel water.
- Laat dit mengsel afkoelen en roer hier een beetje Licor 43 doorheen.
- Giet dit vervolgens over de sinaasappelpartjes.
- Zet als laatst de taart nog even in de koelkast om hem op te laten stijven.
- Enjoy!
Lees ook: Recept: Pornstar Martini cheesecake
Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Vriendin | Beeld: Pexels