Jouw nieuwe favoriete partysnack
Liefhebbers van de Italiaanse keuken weten het allang: een klassieke lasagne is niet te overtreffen. Maar wat nou als je zin hebt in wat variatie? Maak dan eens deze heerlijke gefrituurde lasagne-bites! Als basis nemen we een gewone lasagne (die een nachtje in de koelkast heeft gestaan), en hier maken we in een handomdraai een heerlijke partysnack van. Perfect voor op de borrelplank!
Dit moet je doen:
- Snijd je afgekoelde lasagne in 24 gelijke stukjes (6 x 4). Leg de stukjes op een bakplaat, bedek ze met folie en zet dit minimaal 4 uur in de vriezer.
- Verwarm olie in de frituur op 180°C. Heb je geen frituur? Dan kun je ook een pan met olie verhitten op het fornuis. Gebruik wel een hittebestendige thermometer om de temperatuur in de gaten te houden.
- Pak 3 kommen. In de eerste kom doe je de bloem, in de tweede de eieren en in de derde het paneermeel. Breng het paneermeel op smaak door er wat peper, zout en Italiaanse kruiden doorheen te mengen.
- Haal de lasagneblokjes uit de vriezer. Wentel elk stukje eerst door de bloem, dan door de eieren en als laatste door het paneermeel.
- Dan is het tijd om te frituren. Frituur de lasagne-bites ongeveer 1 à 2 minuten totdat ze goudbruin en krokant zijn. Laat ze daarna uitlekken op een bord met keukenpapier.
- Serveer de lasagne-bites met je favoriete dipsaus. Enjoy!
Lees ook: Recept: quesadillas met BBQ pulled chicken
Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock