Zo romig heb je rijst nog nooit gegeten
Bij het horen van het woord ‘knoflookboter’ gaan veel mensen al watertanden, dus we staan altijd open voor nieuwe manieren om dit ingrediënt te gebruiken. Zo stuitten we op deze heerlijke, romige Japanse rijst met knoflookboter en ei. Lekker als lunch of bijgerecht, maar met wat extra groenten ook een prima hoofdmaaltijd. Aan tafel, knoflookliefhebbers!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Zo maak je de rijst met knoflookboter:
- Spoel de rijst af onder stromend water. Doe de rijst dan in een pan of schaal en giet daarbij water totdat de rijst net onder staat. Laat dit 30 minuten (koud) staan.
- Giet af en doe de rijst in een middelgrote pan. Voeg 500 milliliter water toe. Doe een deksel op de pan en breng de rijst aan de kook. Laat dan 10 minuten koken op laag vuur.
- Haal de pan van het vuur, maar laat de deksel op de pan zitten. Daardoor kan de rijst nog nastomen. Laat de rijst zo’n 10 minuten staan. Roer de rijst luchtig met een vork of houten lepel.
- Meng de mayonaise door de rijst wanneer deze nog warm is.
- Verwarm de boter in een pan op halfhoog vuur. Voeg de geperste knoflook toe zodra de boter gesmolten is. Bak de knoflook een paar minuten in de boter en voeg dan ook de rijst toe aan de pan.
- Roerbak de rijst een minuutje in de knoflookboter en meng dan de sojasaus door de rijst.
- Schuif de rijst naar één kant van de pan en voeg aan de lege kant de eieren toe. Laat ze een halve minuut bakken voordat je het roerei door de rijst mengt.
- Breng op smaak met zout en peterselie.
- Eet smakelijk!
Ook lekker: Supersnelle pasta met champignons en knoflookboter
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Marion’s Kitchen | Beeld: videostill