Binnen 10 minuten is deze lekkere Japanse ramen al klaar!
Wanneer we er een drukke dag op hebben zitten, willen we vervolgens niet al te lang in de keuken staan. Toch is het wél belangrijk om dagelijks alle gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen. De perfecte manier om snel én gezond te kunnen eten: Japanse ramen.
Deze Japanse ramen, ook wel bekend als noedelsoep, bevat kip en heerlijke specerijen.
Wat heb je nodig? (voor 4 kommen ramen)
- 2 eetlepels koolzaadolie
- 2 kipfilets
- 3 verpakkingen à 70 gram noodles kip
- 125 gram taugé
- 3 eetlepels sojasaus
- 6 eetlepels pindakaas
- 2 lente-uitjes, dun gesneden
- 70 gram gehakte pinda’s
- 4 eieren, hardgekookt (gepeld)
- optioneel voor extra pittigheid: 6 theelepels Sriracha chili saus
Zo maak je het:
- Verhit in een grote koekenpan (wok)olie op middelhoog vuur. Bak de kipfilets gaar. Haal vervolgens de filets uit de pan en haal de kipfilets met twee vorken uit elkaar.
- Meng ondertussen in een middelgrote kom de sojasaus, pindakaas en eventueel de Sriracha chili saus samen.
- Kook de kip noodles volgens instructies gaar en reserveer 1 à 2 eetlepels van het kookvocht voor later.
- Giet de rest van het kookwater af en voeg de kip en sojasaus-mix toe aan de noodles. Ziet de saus er iets te dik uit? Voeg dan het gereserveerde kookvocht van de noodles toe.
- Garneer de ramen met de gesneden lente-uitjes, taugé, gehakte pinda’s en het hardgekookte ei.
Lees ook: Dit recept voor gado-gado van Jamie Oliver is om je vingers bij af te likken!
Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: The Seasoned Mom | Beeld: videostill, JapaneseCooking101