Christel

Het is helemaal niet moeilijk om te maken

De American pancake deed een paar jaar geleden zijn intrede in ons bakleven. Nog steeds eten we de luchtige, dikke pannenkoek bij de vleet, maar wist je dat je pannenkoeken kunt maken die nóg luchtiger zijn? Met open armen verwelkomden we de Japanse hotcakes in de keuken.

Wat heb je nodig voor vier porties?

  • 2 eierdooiers
  • 4 eiwitten
  • 60 gram suiker
  • 120 milliliter melk
  • 180 gram pannenkoekenmeel
  • stroop en boter om te serveren

Wat moet je doen?

  • Doe de eierdooiers en suiker in een kom en klop dit met een garde tot het vermengd is.
  • Voeg daarna de melk toe en roer dit door.
  • Doe het pannenkoekenmeel erbij en roer dit tot er geen klontjes meer in het beslag zitten. 
  • Doe de eiwitten in een vetvrije kom en klop dit met een handmixer tot pieken.
  • Voeg de eiwitten toe aan het beslag en vouw dit door elkaar. Let op: klop het beslag niet, want dan verliest het mengsel zijn luchtigheid.
  • Doe vier ronde steekvormpjes in een anti-aanbakpan en zet de pan op een laag vuur.
  • Vul de steekvormpjes voor drievierde met het beslag en doe vervolgens een deksel op de pan. Bak de pannenkoeken tien minuten en draai ze vervolgens voorzichtig om en bak de andere kant ongeveer vijf minuten.
  • Herhaal dit tot het beslag op is.
  • Serveer de hotcakes met een klein beetje boter en wat stroop.

Eet smakelijk!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Buzzfeed | Beeld:

Fluffy Japanese Pancake – Shibuya door Ajay Suresh onder de licentie CC By 2.0